NAJJEMNEJŠIE PALACINKY

NAJJEMNEJŠIE PALACINKY

Pripravte si spolu s nami najjemnejšie palacinky. My sme si ho už vyskúšali a zhrnuli sme všetky potrebné ingrediencie a aj postup krok za krokom. Jedná sa o ďalší z kategórie jednoduché recepty. Aj tento recept zvládnete aj vy, stačí sa držať nášho postupu. Náš recept na najjemnejšie palacinky obsahuje všetky ingrediencie aj presný postup.

INGREDIENCIE

Čo budete na najjemnejšie palacinky potrebovať:

  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 300 ml polotučného mlieka
  • 1 polievková lyžica slnečnicového oleja, plus navyše na vyprážanie
  • štipka soli
Náš tip: Žiadna kuchyňa sa nezaobíde bez kvalitnej sady hrncov.
...
Recept pokračuje ďalej...

POSTUP

Celý postup na najjemnejšie palacinky krok za krokom.

KROK 1
Do veľkej misy dáme 100 g hladkej múky a štipku soli.

KROK 2
V strede urobte jamku a do stredu rozklepnite 2 vajcia.

Náš tip: Kuchynský robot pomôže s krájaním, miešaním a je neoceniteľným pre prípravu cesta, ale aj pečenie koláčov a prípravu dezertov.
...
Recept pokračuje ďalej...

KROK 3
Prilejte asi 50 ml z 300 ml polotučného mlieka a 1 polievkovú lyžicu slnečnicového oleja, potom začnite šľahať od stredu a postupne pridávajte múku do vajec, mlieka a oleja. Keď je všetka múka zapracovaná, šľaháme, kým nevznikne hladká hustá pasta. Pridajte ešte trochu mlieka, ak je príliš tuhé na šľahanie.

KROK 4
Pridajte poriadnu dávku mlieka a šľahajte, aby sa uvoľnilo husté cesto. Za stáleho šľahania prilievame rovnomerný prúd zvyšného mlieka. Pokračujte v nalievaní a šľahaní, kým nezískate cesto, ktoré má konzistenciu mierne hustej smotany.

KROK 5
Panvicu zohrejte na miernom ohni a potom ju vymažte naolejovaným kuchynským papierom.

KROK 6
Nalejte trochu cesta do panvice a nakloňte panvicu, aby sa zmes pohybovala na tenkej a rovnomernej vrstve. Prebytočné cesto rýchlo nalejte do misky a panvicu vráťte na oheň.

KROK 7
Nechajte nerušene variť asi 30 sekúnd. Ak má panvica správnu teplotu, palacinka by mala po 30 sekundách zospodu zozlatnúť a bude pripravená na otáčanie.

KROK 8
Uchopte rukoväť panvice, uvoľnite paletový nôž pod palacinku, potom ju rýchlo zdvihnite a otočte. Uistite sa, že palacinka leží naplocho na dne panvice bez záhybov, potom varte ďalších 30 sekúnd a potom ju vyklopte na teplý tanier.

KROK 9
Pokračujte so zvyškom cesta a podávajte ich pri varení alebo ukladaní na tanier. Palacinky môžete zmraziť na 1 mesiac zabalené v potravinovej fólii alebo ich pripraviť na deň vopred.

Máte hotovo, gratulujeme! Ak ste postupovali podľa našich krokov, zvládli ste pripraviť najlepší recept na najjemnejšie palacinky. Prajeme dobrú chuť.

Redakcia JednoducheRecepty.sk

Varenie nás baví. Ak však ani vy nemáte čas celý deň tráviť v kuchyni, práve pre vás sú naše jednoduché recepty. Nielen príprava je jednoduchá, ingrediencií je vždy len niekoľko a sú ľahko dostupné v bežných supermarketoch. Celý recept zvládnete raz-dva. Každý obsahuje návod krok po kroku.